Ingyenes kiszállítás 20.000 Ft feletti vásárlás esetén, alatta 990 Ft!

Az Evolv-ról

2003-ban az Evolv azzal a céllal jött létre, hogy megalkossa az Egyesült Államok legjobb mászócipőjét. Az első modellek teljes egészében kézzel készültek egy alig 50 négyzetméteres garázsban. 9 évvel később az Evolv már a világ mászócipő-gyártásának élvonalában helyezkedik el és rengeteg profi sportoló és hétvégi mászó választja, hogy saját határait feszegetve a legjobbat hozza ki Önmagából.

Az Evolv által szponzorált világszerte ismert mászók, mint Chris Sharma, Emily Harrington, Peter Croft, Matt Segal, Lisa Rands, Daila Ojeda és Steph Davis, valamint számos feltörekvő tehetség hozzájárul a termékdizájnhoz és fejlesztéshez.

Amit a cipőkről érdemes tudni

Az EVOLV mászócipők sok más gyártó termékeivel ellentétben nem nyúlnak. A próba alkalmával érdemes erre figyelni és ennek megfelelően kiválasztani a megfelelő méretet.

A cipők talpa TRAX® gumi, ami egy rendkívüli tapadási tulajdonságokkal rendelkező, részben újrahasznosított alapanyagokból készült keverék. Tökéletes egyensúlyban van a tapadás és az éltartás, legyen szó bármilyen típusú szikláról vagy műfogásról, hidegről vagy melegről.

Az orr részt bevonó gumírozás (VTR3D – Variable Thickness Rand) különböző vastagságú, ezáltal növelve az élettartamot és a teljesítményt. A komolyan igénybevett részek vastagabb, míg a kevésbé igénybevett részek vékonyabb gumit kaptak, ezáltal csökkentve a lábfejet ért terhelést.

Variable Thickness Rand diagram

Végezetül itt egy videó, amelyben Chris Sharma és Matt Segal beszélget az új Evolv SHAMAN-ról.

Vissza az Evolv mászócipőkhöz

Szeretnél egy hasonló webáruházat? Írj nekünk: info(kukac)opensys(pont)hu
Facebook